INZICHT MEDITATIE
 
„Mijn lijf wordt onrustig als ik even stilzit en alleen maar adem, mijn geest zoekt een uitweg en doet alles om mij weer te verleiden om de leegte te vullen. Ik zoek prikkels: de radio gaat aan, ik kijk of er een mail is binnen gekomen.
Ik ben wat ik hoor, zie en meemaak, als ik niets doe, ben ik niets roept mijn ego.
Toch wil ik dat het lawaai ophoudt, dat de drukte in mij en om mij heen af en toe stopt, rust en ruimte in mijn hoofd, ik verlang naar ruimte, maar vrees de leegte.
Of is het verschil eigenlijk niet zo groot? Moet ik door de angst van leegte heen om bij de stilte te komen?”

Mediteren is ons centrum vinden; ontdekken hoe wij ons tot het leven en onze omgeving kunnen verhouden, zoals wij zijn en niet zoals anderen ons zien.
De kernboodschap van meditatie is niet gebonden aan religie, tijd of cultuur.
Het succes van mediteren is: het bewaren van de juiste innerlijke houding van stilte en daar wil ik graag met jou naar zoeken in de komende lessen, zoeken naar het hoogste wat in ons is. Dit doen we op verschillende wijzen, zodat je kunt ontdekken wat het beste bij jou past.
Mindfulness staat voor: aandachtig waarnemen zonder te oordelen; met mindfulness oefen je opmerkzaamheid bewust en open, zonder te oordelen, de dingen in en om je heen opmerken, precies zoals ze zijn.
Mindfulness voor meer aandacht en bewustzijn in je leven, genieten van het moment niet gisteren, niet morgen, maar NU !.
Meditatie en mindfulness doen we met; aandacht zingen, bewegen op muziek, lopen, visualiseren, er zijn en delen.

Lestijden

Voor meer informatie Sjoukje Hoekstra
Tel: 0514-522313/0618441842
Mail: sjoukjehoekstra@hetnet.nl
Banknr: NL64RABO 0112018092 t.n.v. S.Hoekstra