MASSAGE
 
Onder de indruk van mijn eigen massage-ervaringen ben ik verschillende cursussen gaan volgen om ook aan anderen het weldadige gevoel van massage mee te kunnen geven.
Al vele jaren geef ik nu massages vanuit levenservaring, opgedane kennis en intuïtie.
Het is een boeiende verkenning en een dankbare methode om mensen te kunnen ondersteunen in hun welbevinden.
Mijn ervaring heeft me geleerd dat masseren meer is dan olie op iemands lijf smeren om vervolgens de spieren die vastzitten te kneden.
Warmte-aandacht-gevoel, zijn voor mij vanzelfsprekende ingrediënten voor een goede massage, waarbij het zelfhelend vermogen van een menselijk lichaam aangesproken wordt.
Er gaat een subtiele geneeskracht uit van het kundig gebruik van de menselijke aanraking.
Ja, massage is een ontdekkingsreis naar en in jezelf, een reis waarin ik je laat ervaren hoe het aanvoelt om meer ontspannen en in harmonie met jezelf te zijn.
Een massage kan rustgevend zijn maar ook stimulerend werken, de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam nemen af en afvalstoffen worden eerder afgevoerd, waardoor je je energieker gaat voelen.
 
Ik bied aan:

ayurvedische massage

De ayurvedische massage geeft rust en ontspanning, werkt in op het bloedvaten-, het zenuw-, en het lymfenstelsel en heeft de totale gezondheid, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht als uitgangs punt.
De massage op zich is geen therapie maar heeft wel een grote therapeutische waarde.  
Het is een rustgevende reinigende massage, waarbij ruim olie wordt gebruikt zodat er vloeiende strijkbewegingen ontstaan, met een diepe ontspanning tot gevolg.
 
klassieke massage

Bij een klassieke massage worden huid en spieren zachtjes gekneed, wat het onderhuidse bindweefsel losser maakt waardoor de spieren gaan ontspannen.
Met een regelmatige massage behoedt je je lichaam voor overmatige spanning en stijfheid; spanning is nodig om te kunnen functioneren maar teveel aan spanning belemmert dit.
Bij deze twee vormen laat ik je ontdekken en ervaren hoe het is om je je weer energiek en ontspannen te voelen, zodat je weer evenwichtiger je weg mag vervolgen.
Intuïtief laat ik deze twee vormen van massage vaak in elkaar overvloeien.

voetreflexzone massage

Deze vorm van massage beïnvloed de reflexzones in de voet, die reacties in de corresponderende delen van het lichaam opwekken.
De reacties kun je het best omschrijven als ontspanning of terugkeer naar de evenwichtstoestand, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.