DRU YOGA

Ook wel yoga van het hart genoemd, is een vorm van yoga waarbij het accent ligt op zachte vloeiende doch krachtige bewegingen. Door regelmatige beoefening leer je spanning in je lichaam los te laten, zodat de energie weer gaat stromen en eventuele blokkades worden opgeheven. Het heeft een diepe ontspannende werking waardoor je geestelijk, lichamelijk en emotioneel weer in balans komt. Je wordt soepeler, energieker en je vitaliteit neemt toe.

De vloeiende bewegingen worden afgewisseld met yogahoudingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en affirmaties met aan het einde een diepe geleide ontspanning. Deze yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie en je hoeft er niet “lenig” voor te zijn. Je leert je eigen grenzen kennen, te accepteren en te respecteren. Dit werkt door in je dagelijks leven.

Hoe ziet een les eruit?
Een les duurt anderhalf uur en is als volgt opgebouwd:
We starten met energieke activeringsoefeningen
die je spieren opwarmen en losmaken en je wervelkolom soepel te maken
Rek- en strekoefeningen én spierversterkende oefeningen
Een vloeiende bewegingsreeks met het accent op de ademhaling
Eén of meerdere yogahoudingen (asana’s)
Ademhalingstechnieken
Diepe, geleide yoga-ontspanning.
Hierdoor kan de energie die je hebt opgebouwd zijn werk doen en komt je lichaam weer in balans.

Proefles
Heeft dit je interesse gewekt en wil je graag eens ervaren of Dru Yoga iets voor jou is, dan ben je van harte welkom voor een proefles. Neem vooraf even contact met mij op over wanneer je wilt deelnemen. Een proefles kost € 8,-, contant te betalen bij aanvang van de les.

Wat heb je nodig voor een yogales
Yogamatten, -kussens en dekens zijn aanwezig. Je kunt ook je eigen yogamat meenemen of een badlaken voor op de yogamat. Verder trek je makkelijk zittende kleding aan waarin je comfortabel kan bewegen. Neem iets warms mee om aan te trekken voor de ontspanning. Als je ligt in de ontspanning dan koel je snel af. Neem een flesje water mee; het is belangrijk goed te blijven drinken.

Lestijden

Voor meer informatie:
Boukje Hoeksma te Joure
Tel: 0513-419458/06-51714445
Mail: boukjehoeksma@gmail.com

Bankrekeningnummer is NL34INGB0002737427 t.n.v B. Hoeksma te Joure